چشم امید تولید به ارس
چشم امید تولید به ارس

[ad_1] به گزارش عصردهیار، ارس یا منطقه آزاد ارس نامی است که کمتر کسی در ایران می توان یافت که با آن ناآشنا باشد، منطقه ای با آثار زیبای طبیعی و تاریخی در شمال استان آذربایجان شرقی که از گذشته مقصد گردشگران بوده است. اما فارغ از تمام زیبایی های طبیعی و تاریخی منطقه آزاد […]

[ad_1]

به گزارش عصردهیار، ارس یا منطقه آزاد ارس نامی است که کمتر کسی در ایران می توان یافت که با آن ناآشنا باشد، منطقه ای با آثار زیبای طبیعی و تاریخی در شمال استان آذربایجان شرقی که از گذشته مقصد گردشگران بوده است. اما فارغ از تمام زیبایی های طبیعی و تاریخی منطقه آزاد ارس و ظرفیت های عظیم سرمایه گذاری در حوزه گردشگری این منطقه، آنچه بیش از همه این موضوعات مورد توجه قرار دارد موضوع فعالیت شهرک صنعتی و صنایعی است که گاها در نوع خود بی نظیر هستند.

با توجه به این موضوع و لزوم تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی و روایت توسعه و پیشرفت های به دست آمد در عرصه های مختلف و معرفی آن در جامعه و مردم بر اساس بیانات مقام معظم رهبری، به همت سازمان بسیج رسانه و با همکاری روابط عمومی سازمان منطقه آزاد ارس، نخستین رویداد رسانه‌ای با عنوان جام رسانه امید در قالب تیمی و انفرادی برگزار شد و جمعی از اصحاب رسانه میهمان منطقه آزاد ارس شدند تا پیشرفت ها و توسعه در این منطقه صنعتی را روایت کنند.

  تولید قیر در شمالغرب کشور

در ابتدای کار برای بازدید از یک واحد صنعتی راهی شدیم، بوی نفت می آمد! انگار محصولشان ترکیباتی از نفت بود، کمی جلوتر رفتیم، روی تابلو  سردرب واحد نوشته بود « شرکت تولید قیر نگین فخر آذربایجان » وارد یک مجموعه تولید قیر شده بودیم.

اینجا در شمالی ترین منطقه آذربایجان شرقی خبری از پالایشگاه نفتی عظیمی نبود چرا که همیشه وقتی موضوع تولید قی را می شنویم ذهن ها در ابتدا وجود پالایشگاه های بزرگ را متصور می شود، اما اینجا چاه نفتی نبود در عوض کارخانه تولید قیر با بالاترین کیفیت فعال بود.

این شرکت از سال ۸۶ به عنوان اولین تولید کننده بخش خصوصی قیر در کشور فعالیت خود را شروع کرده و بر اساس آنچه محسن محمد زاده مدیر مجموعه گفت: این شرکت برای ۴۰ نفر به شکل مستقیم و ۲۰۰ نفر به طور غیرمستقیم  اشتغالزایی ایجاد کرده است و توانسته گامی مهم در بحث اشتغالزایی که دغدغه ی رهبری و نیاز کشور است بردارد.

این مجموعه تولیدی با توجه به داشتن تمام استاندارد های جهانی جزو صادر کنندگان برتر کشور است و روزانه ۲هزار و ۲۰۰ تن قیر به کشور های ترکیه، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و افغانستان صادرات دارد.

گلخانه مقصد دوم تولید میوه های استوایی

مقصد دوم بازدید از پروژه یک گلخانه بود اما با محصولاتی متفاوت، از چندصد متر دورتر سازه های فلزی آن دیده میشد، به گفته جعفری مهر مدیر سرمایه گذاری منطقه آزاد ارس، طی این پروژه با تلاش شرکت «گوزل طبیعت ارس» گلخانه پلاستیکی و شیشه ای و باغ میوه های استوایی به صورت روبازِ مدرن به عنوان پایلوت تا اردیبهشت ماه احداث می شود.

طبق گفته مسئولان این مجموعه، حجم سرمایه گذاری اولیه برای این پروژه ۴ همت برآورد شده است که با بهره برداری از آن برای ۴۰۰ نفر در ۲۲۷ هکتار اشتغالزایی ایجاد می شود و با تولید محصولات استوایی مثل موز، آناناس، بلوبری و گیاهان دارویی قسمتی از نیازهای داخلی برطرف خواهد شد و بخشی دیگر نیز به کشورهای اطراف صادر خواهد شد.

 

تولید روسری ایرانی با سرمایه گذاری خارجی

ادامه بازدیدها وارد محموعه ای می شویم که متمایز با سایر واحد های تولیدی و صنعتی است، واحدی که با رنگ و پارچه سرو کار دارد و فضایی پر از رنگ و نشاط را برای کارکنان و بازدیدکنندگان از این واحد به نمایش می گذارد، اینجا واحد تولید روسری است.از نوع صحبت های مدیران ارشد متوجه می شویم ملیت ترکیه ای دارند؛ بیشتر که پرس و جو میکنیم متوجه میشویم ۵۰ درصد سهام این کارخانه را فردی از ترکیه دارد.

طبق گفته امراه آیدین سهام دار عمده این کارخانه، فعالیت مجموعه از ۲۰ سال پیش شروع شده و  پنج سال است که به منطقه آزاد ارس منتقل شده است و در حال حاضر برای ۶۰ نفر کارگر با ۷۰ درصد ملیتِ ایرانی، ایجاد اشتغال کرده است‌.

این کارخانه ظرفیت تولید ۱۸ میلیون عدد روسری و شال در سال دارد و به زودی ظرفیت اشتغال این مجموعه به۱۵۰ الی ۲۰۰ نفر  افزایش خواهد یافت.

 

چرخش چرخ زندگی زنان پای چرخ خیاطی

از آنجا که کرمان تمام می شود  وارد یک مجموعه دیگر می شویم، صدای صحبت بانوان پای چرخ‌های خیاطی در میان انبوه پارچه‌های کت شلوار شنیده میشود. ۸۵ درصد کارگران ن واحد را بانوان تشکیل میدهند و طبق گفته مدیر مجموعه فعالیت کارخانه از سال ۱۳۹۹ با ۱۵ نفر آغاز شده است و ماهیانه پنج هزار دست کت شلوار تولید کرده و به بازار های داخلی و کشور های استرالیا، آذربایجان، ترکیه، ارمنستان ارسال می کند. در آینده ای نزدیک این مجموعه به جای دیگری با مساحت  پنج هزار متر انتقال یافته و ظرفیت اشتغال زایی آن نیز به ۱۸۰ نفر افزایش خواهد یافت.

 

شرکت های دانش بنیان  پیشگام در تولید

در ادامه سراغ مجموعه دیگری می رویم، در ابتدای ورودی کارخانه پیام های ممنوعیت استفاده از گوشی و دیگر پیام های انضباطی در دیوار های کارخانه به چشم میخورد که همه ی این پیام ها نشان از حساسیت و جدی بودن مدیر این کارخانه دارد. این دقیق بودن به اندازه ای  است که کارگران حتی لحظهای چشم از قطعاتی که در حال مونتاژ هستند برنمیدارند تا نگاهی به خبرنگاران بیاندازند.

وقتی از حامد آیرملو مدیر کارخانه بابت این نظم و انضباط این کارخانه میپرسیم میگوید: چون این شرکت دانش بنیان است باید با تمامی کارخانه ها متفاوت باشد.

شرکت سایان الکتریک از  سال ۹۷ احداث شده است که ۵۰ نفر در آن مشغول به کار هستند و در آینده ای نزدیک نیز به محل جدید اهدایی منطقه آزاد ارس که مساحتی حدود  ۱۰ هزار متر دارد جابجا خواهد شد و با این جابجایی تعداد کارکنان به ۱۵۰ نفر افزایش خواهد یافت.

تولیدات این مجموعه چراغ های ال ای دی هستند که سه و پنج سال گارانتی دارند که به گفته حامد آیرملو ظرفیت تولید این کارخانه ماهانه ۲۰ هزار چراغ ال ای دی است که بخشی از آن در بازار داخلی عرضه شده و بخشی دیگر به کشور های ارمنستان، ترکیه، عراق، آذربایجان صادر میشود.

 

انتهای پیام/

نوشته چشم امید تولید به ارس اولین بار در پایگاه خبری قلم پرس پدیدار شد.

[ad_2]