فرزاد رحمانی در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه همه قارچهای روییده در طبیعت، خوراکی نیستند، اظهار کرد: احتمال مسمومیت و مرگ درپی مصرف برخی قارچهای موجود در طبیعت بسیار بالا بوده و سالانه افراد زیادی را روانه بیمارستان میکند. وی با بیان اینکه مراقب قارچهای سمی روییده در طبیعت باشید، گفت: با رسیدن روزهای بهاری و بیشتر […]
فرزاد رحمانی در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه همه قارچهای روییده در طبیعت، خوراکی نیستند، اظهار کرد: احتمال مسمومیت و مرگ درپی مصرف برخی قارچهای موجود در طبیعت بسیار بالا بوده و سالانه افراد زیادی را روانه بیمارستان میکند.
وی با بیان اینکه مراقب قارچهای سمی روییده در طبیعت باشید، گفت: با رسیدن روزهای بهاری و بیشتر شدن طبیعت گردیها و رشد قارچ در این مواقع، باید از مصرف قارچ های خودرو که در دل طبیعت ظاهر می شوند اجتناب کرد.
این متخصص طب اورژانس با تاکید بر اینکه باید از چیدن و مصرف قارچهای روییده در طبیعت و کوه و دشت خودداری کرد، افزود: نمی توان از روی ظاهر قارچ یا مزه آن، وحشی، خوراکی و یا سمی بودن آن را تشخیص داد و تنها آزمایشگاه میتواند خوراکی بودن آنها را تأیید کند؛ هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که بتوان از خوراکی بودن قارچ اطمینان حاصل کرد.
وی، علایم زودرس مسمومیت با قارچ را شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق عنوان کرد و افزود:گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری با این نشانهها همراه میشود.
وی با بیان اینکه ایـن علایم چهار تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر می شود، گفت: نشانههای دیررس شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیبهای مغزی است که ممکن است روزها یا هفته ها بعد ظاهر شود.
رحمانی در خاتمه خاطرنشان کرد :پختن، آب پز یا کباب کردن قارچهای وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، پرهیز از مصرف قـارچ هـای روییده در طبیعت است، سم قارچ، پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچهای وحشی موجود در طبیعـت و غیر پرورشی اجتناب کرد.
انتهای پیام