پنج هزار صندوق خرد روستایی برای ایجاد اشتغال ایجاد می‌شود
پنج هزار صندوق خرد روستایی برای ایجاد اشتغال ایجاد می‌شود

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید درباره بودجه صندوق برای سال ۹۹ گفت: سهم صندوق برای طرح اشتغال روستایی در سال ۹۹ حدود ۳هزار میلیاردتومان است که امیدواریم بتوانیم گامی بلندتر در مسیر اشتغالزایی روستا برداریم.

به گزارش قلم پرس، علی اصغر نورالله زاده،مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید درباره تفاهم نامه با سازمان بسیج سازندگی گفت:  در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی که از سال ۹۲ از سوی رهبری ابلاغ شد، برنامه هایی را برای حمایت و تأمین مالی خرد در روستاها انجام دادیم و در این راستا اقدام به ایجاد صندوق های خرد روستایی کردیم.

وی با بیان اینکه هدف اصلی در تفاهم نامه با بسیج سازندگی ایجاد صندوق های خرد اشتغال بود افزود: صندوق‌های خرد اشتغال توسط خود روستائیان ایجاد می‌شود که ۶ ماه دوره آموزشی برای آنها برگزار می‌شود که چگونه طرح خرد اشتغال روستایی توسط آنها تهیه شود و چگونه از اعضای خود سپرده‌گیری کنند و بعد از ۶ ماه یک خط اعتباری از جانب صندوق‌کارآفرینی امید به این صندوق‌های روستایی می‌دهیم.

وی  با بیان اینکه عملکرد  صندوق‌های خرد روستایی مانند صندوق‌های قرض‌الحسنه خانگی است گفت: این صندوق ها بعد از ۶ ماه خط اعتباری از صندوق کار آفرینی امید دریافت می‌کنند که البته باید بعد از طی دوره آموزشی و براساس مکانیزم‌های تعریف شده باشد و وقتی خط اعتباری به این صندوق‌ها می‌دهیم از طریق آنها وام‌های خرد به اعضا پرداخت می‌شود و ما به عنوان صندوق کارآفرینی امید مستقیم وارد روستا نمی‌شویم، بلکه از طریق مدیرعامل این صندوق‌ها که با معرفی سه نفر اعضای هیات مدیره مشخص می‌شود، خط اعتباری در اختیار آنها می‌گذاریم و بازپرداخت اقساط این تسهیلات را بعدا از آنها دریافت می‌کنیم.

وی گفت: این صندوق ها در جایی ثبت نمی‌شوند و جنبه روستایی و محلی دارند و جنبه ثبتی و رسمی ندارند، یک صندوق براساس منابع خردی که از مردم در قالب سپرده جذب می‌کند، پول‌های آنها را جمع می‌کند و به هر میزان که جمع کنند، ما دو برابر آن مبلغ را تسهیلات می‌دهیم.

نورالله زاده با بیان اینکه  حداکثر اعضای این صندوق‌های  روستایی باید ۵۰ نفر باشد و در فاز اول ما خط اعتباری ۵۰ میلیون تومانی برای هر صندوق در نظر می‌گیریم ادامه داد:  در فاز دوم بعد از اینکه وام به اعضا پرداخت شد و از طرف مدیران صندوق‌ها گزارش‌گیری می‌شود و در خط اعتباری بعدی وام‌های بیشتری در اختیار صندوق می‌گذاریم.

نوراله‌زاده درباره اقساط این تسهیلات گفت: اگر ۵۰ میلیون تومان به یک صندوق دادیم، باید ظرف ۴۸ ماه برگردد، البته سه ماه دوره تنفس است و بعد از سه ماه اقساط شروع می‌شود. با مدیرعامل صندوق روستایی طرف هستیم و هیأت مدیره که مرکب از سه نفر هستند، باید سفته‌ها را امضا کنند تا وام جدید صندوق کارافرینی امید به آنها بدهیم.

مدیرعامل صندوق کارافرینی امید گفت: اشتغال این صندوق‌های روستایی به صورت اشتغال خانگی و معیشتی است که نقش کمک به درآمدزایی بیشتر خانوار دارند و هر صندوق  حداقل سه تا چهار نفر ایجاد اشتغال می‌کند.

وی با بیان اینکه دو هزار صندوق تاکنون در کشور ایجاد کرده‌ایم که اکثر کسب و کارهای خانگی را تأمین مالی می‌کند افزود: در حال حاضر دو هزار صندوق در روستاهای کشور ایجاد کرده‌ایم و امروز با  تفاهم‌نامه‌ای که با بسیج سازندگی امضا شد، هزار صندوق جدید نیز ایجاد می‌شود. همچنین هزار صندوق دیگر هم با وزارت کشور ایجاد می‌شود و هزار صندوق نیز با همکاری وزارت جهاد کشاورزی در روستاها ایجاد می‌شود و در مجموع پنج هزار صندوق خرد روستایی برای ایجاد اشتغال ایجاد می‌شود.  

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در مورد اینکه هر صندوق چقدر ایجاد اشتغال می‌کند، گفت: هر صندوق خرد روستایی سالانه حداقل سه تا چهار شغل ایجاد کرده است، برخی از صندوق‌ها بیشتر هم بوده‌اند.

 

  • منبع خبر : تسنیم