مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی گفت: ۳۰ هزار فعال گردشگری استان در دوران کرونایی متحمل آسیبهای فنی و مالی عمیقی شدهاند.
به گزارش عصر دهیار، احمد حمزه زاده در جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر ویژه تابستان با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ هزار فعال گردشگری استان در دوران کرونایی متحمل آسیبهای فنی و مالی عمیقی شدهاند، اظهار داشت: میزان خسارت مستقیم وارده به بخش گردشگری و صنایعدستی استان بالغبر ۵۰۰ میلیارد تومان است که در راستای جبران این زیان در تلاشیم تا اعطای بستههای تسهیلاتی ویژه، استمهال مالیات و حق بیمه بیکاری را تسریع دهیم، همچنین در این راستا اعطای برخی تسهیلات کمبهره بانکی نیز در نظر گرفتهشده که در حال رایزنی بوده و حمایت استانداری در این راستا کارگشا خواهد بود.
وی در ادامه بر لزوم ورود مراجع قضایی و نیروی انتظامی در برخورد با فعالیتهای گردشگری غیرمجاز تأکید کرد و گفت: «بیماری کرونا فعالیتهای مجاز را متوقف و در مقابل شرایط حاضر بستر فعالیتهای غیرمجاز گردشگری در فضای مجازی را فراهم ساخت به همین منظور ورود دادگستری و نیروی انتظامی در راستای مقابله با این معضل ضروری است تا شاهد عواقب سنگین فرهنگی و اجتماعی آن نباشیم، در این خصوص خواستاریم تا اخذ مجوز هرگونه فعالیت گردشگری از طریق این اداره کل انجام پذیرد.
ساماندهی روند فعالیتهای رستورانهای بینراهی
جواد رحمتی قائممقام ستاد اجرایی خدمات سفر آذربایجان شرقی بر لزوم ساماندهی روند فعالیتهای رستورانهای بینراهی با نظارت مستقیم میراث فرهنگی استان تأکید کرد.
قائممقام ستاد اجرایی خدمات سفر استان در این جلسه اظهار داشت: با توجه به شرایط فعلی ناشی از شیوع ویروس و توقف فعالیت ستاد خدمات سفر طی چهار ماه گذشته، اکنون با توجه به شرایط، سفرها با رعایت پروتکلها آغازشده و لازم است تمام تمهیدات مناسب با شرایط، جهت حفظ سلامتی هموطنان اتخاذ شود.
وی در ادامه با تأکید به اینکه گردشگری ازجمله بخشهای مهمی است که متحمل آسیبهای زیرساختی و مالی بسیاری در دوران کرونایی شده است، گفت: در این راستا معتقدم میتوانیم با رعایت پروتکلها فعالیتهای آنها را تا زمان برگشت شرایط عادی آغاز کرده و تداوم بخشیم.
رحمتی اظهار داشت: «در خصوص تأمین اعتبار و جبران زیانهای مالی فعالان گردشگری، این موضوع در حال بررسی است و نسبت به شرایط کشور طی زمان و اولویتبندی در دستور کار قرار خواهد گرفت.»
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی در ادامه با تأکید به اینکه نحوه روند فعالیت رستورانهای بینراهی که تحت نظارت میراث فرهنگی نیستند میبایست ساماندهی شوند، گفت: رستورانهای بینراهی که فعالیت آنها صرفاً با نظر اتحادیه رستورانداران است و تحت پوشش انجمن حرفهای واحدهای پذیرایی استان نیستند لازم است تا با اخذ مجوز از میراث فرهنگی و تحت پوشش بودن انجمن حرفهای واحدهای پذیرایی به ادامه فعالیت خود بپردازند. در این راستا نیز لازم است تعیین تکلیف از طریق مراجع قضایی پیگیری و ابلاغ گردد.
رحمتی در خصوص نحوه برگزاری برنامهها و نمایشگاهها، اظهار داشت: با مدنظر گرفتن محدودیتهای سفر، لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی، برنامه کارآمدی برای کسب درآمد حداکثری فعالان گردشگری با شرایط فعلی و همچنین برگزاری نمایشگاهها نیز باید موردبررسی قرار گیرد.
کریم رسولزاده، نائبرئیس جامعه حرفهای هتل و هتلآپارتمانها، محمدعلی علاقهبند، رئیس انجمن واحدهای پذیرایی و رفاهی گردشگری، رشید رجب پور، رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی، زیارتی و جهانگردی و محمد شهداد، رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه موضوعاتی نظیر نحوه تأمین مالی کارکنان این مراکز و اعمال بیمه بیکار، نحوه فعالیت تالارهای، پیگیری بازپرداخت هزینههای آژانسهای مسافرتی توسط ایرلاین ها و راهآهن استان و نظارت بر فعالیت افراد غیرمتخصص در حوزه گردشگری را طرح و خواستار بررسی توسط ستاد اجرایی خدمات سفر استان شدند.
انتهای پیام/