تولید ۱۰ درصد عدس کشور در شهرستان ورزقان
تولید ۱۰ درصد عدس کشور در شهرستان ورزقان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورزقان گفت: 10 درصد عدس کشور در حدود 8 هزار تن در شهرستان ورزقان تولید و به بازار عرضه می‌شود.

 محمدحسن علیپور  امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران  با اشاره به اینکه عدس به‌عنوان یک محصول، حاوی پروتئین زیادی می‌باشد، اظهار داشت: این محصول غیر از تامین پروتئین منافع دیگری از جمله تثبیت ازت دارد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه شهرستان ورزقان از لحاظ سطح زیر کشت عدس، در استان آذربایجان‌شرقی رتبه اول را به خود اختصاص داده و حدود ۶۰ درصد عدس استان در آن تولید می‌شود، گفت: باید، خاطرنشان کرد که ۱۰ درصد عدس کشور در حدود ۸ هزار تن در شهرستان ورزقان تولید و به بازار عرضه می‌شود.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ورزقان با بیان اینکه در خود شهرستان بعد از گندم دومین محصول غالب شهرستان به‌شمار می‌آید یادآور شد: در سال زراعی ۹۸-۹۹ سطح زیر کشت عدس در این شهرستان ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار بوده و در حال حاضر برداشت آن در سطح شهرستان شروع شده است و ان‌شاءالله امسال شاهد عملکرد مناسب‌تر از این محصول خواهیم بود.

وی در خصوص میزان عملکرد در زمینه کشت عدس، تصریح کرد: عملکرد شهرستان ورزقان از میانگین عملکرد دیم کشوری بالا بوده و عملکرد مزارع دیمی عدس در سال زراعی جاری ۷۵۰ کیلو می‌باشد البته سال گذشته در مزارع نمونه دیم شهرستان تا  یک هزار و ۵۳۰کیلو نیز برداشت شده است.

مهندس علیپور بیان داشت: با بروز خشکسالی و تغییرات اقلیمی کشت عدس با محدودیت‌‌‌‌‌هایی مواجه شده است و کشت نیز باید متوجه ارقامی باشد که نسبتا مقاوم در برابر کم آبی باشند که ارقام بیله‌سوار و کیمیا نمونه‌هایی از این دست هستند.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی  کشت غالب ارقام عدس در این شهرستان بومی بوده و بعضاً از ارقام اصلاح شده همچون  بیله‌سوار نیز استفاده می‌شود که عملکرد ارقام بیله‌سوار کشت شده در شهرستان ورزقان۸۱۰ تا ۸۳۰  کیلوگرم در هکتار است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ورزقان با بیان اینکه صد در صد برداشت عدس در این شهرستان به‌صورت دستی بوده و بانوان نقش مهمی در برداشت آن ایفا می‌نمایند افزود: در شرایط فعلی با توجه به کوتاهی ارتفاع بوته ارقام محلی یا بومی امکان برداشت مکانیزه وجود ندارد و بانوان نقش مهمی در برداشت آن ایفا می‌کنند.

وی با بیان اینکه قیمت عدس در وضعیت فعلی مناسب می‌باشد و هر کیلوگرم آن توسط بخش خصوصی و واحد بسته‌بندی ۱۵ هزار تومان خریداری می‌شود، ادامه داد: اگر این روند ادامه داشته باشد، این احتمال وجود دارد که در سال‌های آتی شاهد افزایش سطح زیر کشت آن خواهیم بود.

علیپور با بیان اینکه خوشبختانه به دلیل عدم استفاده از سموم در تولید عدس در شهرستان و با توجه به رعایت اصول مدیریتی آن در تناوب با گندم، یکی از محصولات سالم این شهرستان محسوب می.شود و توانسته‌ایم کد غذای سالم را برای محصول عدس شهرستان ورزقان اخذ کنیم، افزود: ان‌شاءالله سعی خواهیم کرد در آینده با فراوری و اصول بسته‌بندی صحیح آن با برند منطقه به بازار مصرف عرضه کنیم.

انتهای پیام/